06/23/2024

LITT OM TAROT OG KORTENES HISTORIE

Det er så mange som lurer på dette med tarot og tarotkort. Hvor de kommer fra.

Så da tenkte jeg at jeg tar en runde på internett og finner litt info, samt skriver litt om hvordan jeg bruker mine tarotkort.

Historien

De første dokumenterte spor av tarotkort og tarot finner vi ved den franske konge, Karl VIs hoff. I 1392 ble det i kongens regnskaper utgiftsført et honorar til maleren Jaquenin Gringoneur, for hans arbeid med tre sett dekorerte kort anført til kongens adspredelse. Av disse er fortsatt 17 i behold i Biblioteque Nationale i Paris. Utførelsen minner mer om tarotkort enn det vi nå forbinder med spillkort, uten at det kan slåes fast med sikkerhet at Store Arkana har vært en del av denne stokken.

Den eldste fullstendige kortstokken som er bevart er Visconti-kortene. I denne er Store Arkana inkludert. Kortene ble malt av italienske Bonifacio Bembo rundt 1420 i forbindelse med ekteskapsinngåelsen mellom hertugen av Milano og Bianca Maria Visconti. Først på slutten av 1500-tallet kan man finne tarotkortstokker som minner om de som brukes i dag.

Bruk av tarotkort

Den vanligste måten å bruke tarotkort på i Nord-Europa i våre dager, er som redskaper ved spådommer og forutsigelser. På kontinentet er det imidlertid noen som fortsatt bruker tarotkort til kortspill. Mange av dem som har studert kortene har dessuten brukt dem som meditasjonskilder.

En tarotkortstokk er inndelt i to distinkt ulike deler: «store arkana» og «lille arkana», også benevnt den store og den lille hemmelighet. Store Arkana består av 22 kort, nummerert fra 0 til 21, mens den lille arkana består av 56 kort inndelt i fire såkalte suiter, med 14 kort i hver. Den lille arkana kan best sammenlignes med vanlige spillkort, da den består av ess, fire hoffkort (konge, dronning, ridder og pasje/prinsesse) og ni kort nummerert fra 2 til 10. Suitene kalles stokker, begre, sverd og mynter/pentakler. Opprinnelig ble tarotstokkene brukt til spill, men de brukes nå stort sett som et redskap for spådommer.

Om du vil lese mer så gå inn og se HER

Hvordan jeg bruker tarotkort

Jeg har mange kunder som ønsker at jeg bruker tarotkortene mine når jeg spår på spåtelefon og det gjør jeg gjerne.

Jeg har hatt mine kort veldig lenge og de er gode venner på mange måter. Det ville bli et for langt innlegg om jeg skulle skrive ned alle leggningstyper som jeg gjør. For å forklare fort og enkelt – jeg velger den som passer deg og spørsmålet du stiller meg som medium.

Sidene du finner meg på:

Synskonline.no i Norge 

Spålive.no i Norge

Synskonline.se i Sverige

Spålive.se i Sverige 

eller 

Synskonline.dk i Danmark

 

Tolkning av kortene er noe som mange lurer på. Det finnes lærebøker med hva hvert kort betyr. Det er vel og bra, men det viktigste er hvordan kortene ligger i forhold til hverandre, en må se sammenhengen.

Da jeg er klarsynt så blir kortene ofte også som dører inn til en verden som jeg skulle ønske alle klarte å se. Der vi mediale får vår informasjon fra, men selv om en bruker klarsynet, så syns jeg det er viktig at jeg forklarer for deg som kunde hva kortet betyr i den leggningen jeg gjør akkurat for deg.

Det er uendelig mange ulike tarotkortstokker. Vakre bilder og mønster. Jeg tror at for oss som arbeider med kortene så er det å finne en stokk en liker viktig. Da er det mye lettere å bruke kortene og de blir en forlengelse av en selv.

 

Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet om du lurer på noe om tarotkort og bruken av de og hvordan spådamer bruker kortene <3

 

Klem Jannike