05/23/2024

Gratulerer Norge med dagen, 17 mai 2018

17 mai er en viktig dag for oss nordmenn, fra vi var barn så var dette som en juleaften om våren. Ofte var det nyinnkjøpte sko som ikke var direkte gode å gå i, men andre ganger så kaldt at det ble den nye fine kjolen med varme stømpebukser under.

 

Bilderesultat for 17 mai

 

Det er først når en har blitt litt eldre at en forstår at ikke alle føler glede på samme måte denne dagen. De er alene hjemme, savner de som de engang hadde rundt seg. Noen bor i utlandet og hjemlengselen er grusom på en dag som denne. Når en blir eldre så prøver en å le det bort med at «Det er en dag for barna». Har du tenkt på at vi sier det samme når julen kommer.

Er det galt å si at en er ensom og syns slike dager er vonde, selv om en har gode minner. Jeg kjenner mange som hatet denne dagen fordi foreldrene ikke hadde penger til nye klær eller middag ute. Det var barn som var «syke» hver gang det var noe.

Det er også trist at fattigdom skal være skam! 

 

Jeg ønsker alle den beste 17 mai de kan få, og håper at hver og en gjør det beste ut av dagen enten det er alene hjemme, i sykesengen, i barnetoget eller sammen med venner. ALT er lov og ingenting å skamme seg over.

 

Nå lurer du kanskje på hva jeg skal gjøre i dag? Hvordan jeg feirer eller ikke feirer dagen?

 

Bilderesultat for 17 mai

 

Hva jeg skal gjøre? Jeg skal spise en normal middag med min mann, og så kommer jeg til å være innlogget på linjene når kvelden og tankene blir for mange for en del mennesker og en bare trenger noen å prate med, eller få vite hvordan livet blir fremover.

 

God klem fra Jannike.

 

Bilderesultat for 17 mai