06/23/2024

Elsk din neste som deg selv

Det er ord vi alle har hørt før. Nestekjærlighet er viktig og kanskje særlig i den verden vi lever i dag. Verden trenger kjærlighet og det gjør vi mennesker også.

Jeg tenker mye på det med å behandle andre slik jeg selv vil bli behandlet. Jeg prøver å være et godt menneske, men jeg er bare et menneske og innimellom gjør jeg feil også og sårer andre. Det er da en må gå i seg selv og finne ut hva og hvorfor ble det slik.

Jeg har også blitt såret av andre mer enn en gang og det gjør vondt. Jeg er opptatt av at vi alle skal være så gode vi kan med hverandre, snakke med barna våre om mobbing og sårende ord. Ta vare på naboer, venner og familie. Smil til en fremmed på bussen eller på butikken. Det kan gi så uendelig mye til det mennesket.

Henry Drummond skrev:
«Jeg skal jo bare en gang vandre gjennom denne verden. Alt det gode jeg kan gjøre, all den vennlighet jeg kan vise noe menneske, må jeg gjøre nu – må jeg ikke utsette og forsømme, for jeg kommer aldri denne veien igjen.»

Dette er noe vi skal ta med oss alle som en.

Har du blitt såret og sliter med å stole på andre?

Klem Jannike