07/23/2024

Stole på magefølelsen!

Jeg bruker alltid å si at en skal stole på magefølelsen. Den saken jeg deler her er ekstrem og gjelder nok ikke så mange av oss, men syns den var en fint om enn grusomt eksempel.

Identiske tvillinger er perfekte genetiske kopier av hverandre med en binding så nær at mange tror de er telepatiske. Forståelig nok har tvillinger og enda sjeldnere identiske trillinger vært som magneter for nysgjerrige forskere som prøver å svare på det dyptgripende spørsmålet: Er det natur eller miljø som avgjør hvem vi er?

En kjent psykiater i USA ble så besatt av forskningen sin at han konstruerte et virkelig hjerteløst eksperiment. Han skilte sett med identiske tvillinger og trillinger ved fødselen og studerte dem mens de vokste opp fra hverandre. Utrolig at de aldri en gang visste at søsknene eksisterte. Med en sjanse på én million – de fant hverandre og oppdaget en utrolig sannhet.

Det som er ekstra spesielt er at tvillingene vi møter først har drømt om å ha en tvilling og hatt en «liksom» venn som var deres tvilling. De trodde alle hadde det slik.

Det er det jeg mener med magefølelsen, disse visste innerst inne at de var tvillinger og at den andre var der ute. De følte det.

På samme måte kan vi i mer daglige saker lytte til vår magefølelse, vi vet ofte hva som er rett og ikke. Hva som er sannhet og ikke. Det er bare at vi noen ganger er for redde sannheten.

Jeg tenker at da er det godt å ha noen å ringe, jeg kan godt innrømme at jeg også ringer andre mediale for å få svar. Jeg stoler på det jeg ser når det gjelder andre, men ikke når det gjelder meg selv alltid 🙂

Hva tror du? Stoler du på din magefølelse?