06/25/2024

Jul i butikkene

Det er allerde jul i butikkene og jeg vet mange som gruer seg til julen. Det å allerede bli minnet om at den snart er her, er ikke en god følelse for mange. De vonde tankene kommer tidligere enn de hadde behøvd å gjøre. Angsten, sorgen og ensomheten slår i mot mange bare de skal gå å kjøpe brød. Dette er nok noe mange ikke tenker på. Julen er for mange en tid med sorg, familieproblemer og savn. Mange har ikke penger til julegaver og noe ekstra. Andre sitter alene. Så er handelsstanden så «greie» at de starter reklamen og vareutvalget tidligere og tidligere hvert år.

Jeg kommer til å skrive mye om jul, ensomhet, problemer og tanker rundt dette fremover. Jeg vet mange sliter og jeg vet at den perfekte julen er det få som virkelig har. Kanskje på tide å tenke nytt rundt denne tiden av året, se på det med litt andre øyne.

Det er ikke gavene som er viktig, det er ikke kjolen til julebordet eller om en skal ha det eller det i kjøleskapet. Minnens tid er dette på godt og vondt. Derfor håper jeg at disse innleggene vil hjelpe noen. Jeg har selv hatt flere juler alene og følt på den ensomheten det er når en tror «alle andre» har det så perfekt.

Har du tanker du vil dele gjør det gjerne i kommentarfeltet så kanskje du har tanker om hva jeg kan skrive om. Jeg er her og jeg kommer nok til å være her i julen også nær telefonen for av erfaring vet jeg at det er da de svarte følelsene kommer og mange mister motet og lysten til å leve.

Ikke glem at du ikke er alene, det er mange i samme båt, mange som tenker som deg og meg.

 

Klem Jannike.