06/23/2024

Når verden er for stor og ingen lytter!

Det å leve er ikke alltid det letteste. Jeg skal skrive litt om et tabu her nå. Selvmord og selvmordstanker. Det er er mer vanlig enn mange tror. Det er tabu å prate om det og mange bærer med seg tankene inni seg og finner ingen vei ut. Det er ikke bare å gå til legen få en pille eller ta seg sammen.

Grunnene er mange og jeg er ingen lege og skal stille psykiatriske diagnoser hverken her eller når du ringer meg, men jeg kan si så mye som at ofte er det livet og motganger i livet som blir for mye for mennesker og da trenger en noen å prate med. Se ting litt utenfra og få andre vinkler på problemet.

Det er ikke alle som vil gå til psykolog eller lege og prate om de problemene de har eller tankene de har. De vil ikke ha det i journalen og bli stemplet. De vil rett og slett ha noen som kan lytte og gi noen konkrete råd. Er det noe i livet mitt jeg kan gjøre på en annen måte? Har jeg valg?

Jeg har flere kunder som har slitt med disse tankene og som ringer. Det trygge her er at jeg er et medmenneske også i tillegg til å være medial. Jeg kan lytte. Du er anonym og ingen får vite hva vi prater om. Jeg sier alltid at mennesker skal prøve å finne en lege eller en privat psykolog de kan stole på. Kontakte familiekontoret eller en nær venn. MEN noen ganger er det rett og slett et menneske de trenger å prate med.

Se om det finnes andre løsninger og sette ord på følelser til noen som ikke dømmer en og som ikke bruker andres følelser som «kaffemat».

Husk det vi er også samtalepartnere og kan gi råd når du føler for bare å prate, tømme ut alt det vonde du har inni deg og kanskje rett og slett kjefte på livet.

Jeg er her for deg, og du får lov å ringe og være sint, lei deg, oppgitt, redd og møkka lei alt!

Det kommer til å bli bra en dag, bare kanskje ikke i dag. Det eneste jeg kan love og garantere er at jeg lytter og gir deg råd som kan hjelpe deg. Selv om du kanskje ikke er enig med meg i at å ringe en lege er et godt råd. Så kan vi i alle fall prate om det!

Så vær ikke redd for å ta opp også livets mørke sider når du ringer, for ingenting skremmer en lenger. Jeg har lært en ting gjennom livet. Døm aldri noens tanker, ord eller liv før du har prøvd det selv. Jeg er ydmyk og har et stort hjerte med plass til fleres tanker og følelser og kan hjelpe så godt det går, og en løsning finner vi alltid sammen!

Klem fra Jannike.