07/23/2024

Som Wicca er det snart på tide å feire Beltane 1 Mai.

Som praktiserende Wicca er det snart på tide å feire Beltane her i huset og jeg gleder meg. Det er så utrolig godt å se at våren kommer i hjerte og sjel. Naturen skal våkne opp og gi oss nytt liv på mange plan.

 

 

Her kommer litt om Beltane og historien bak.

Det er to store sabbater i Wicca, den ene er 31.Oktober ( Samhain ) og den andre store sabbaten er 1.Mai ( Beltane ). Disse to er på motsatt side i wicca-kalenderen, der Samhain er en feiring av døden og Beltane er en feiring av livet !

Ordet «Beltane» kommer av ordet «Bealtaine» som er annet ord for månedens navn Mai. Det er også relatert til det Skotske «Bealtuinn» som betyr Mai-dag. Det originale ordet er avledet fra «Bel fire» der man altså tente bål for å ære den keltiske guden Bel, som var en sol-eller lys gud. Dette var for å symbolisere at lyset og livet var igjen kommet tilbake til verden.

Man tok også hagtorn kvister med knopper inn i husene sine som et tegn på gudinnens tilbakekomst. Et annet gammelt ritual går ut på å jakte vill-harer. Siden harer er assosiert med månen og fruktbarhet. Så fanget man en hare på den første dagen i Mai ville det bringe velsignelser over huset og familien. Jeg jakter ikke harer, men jeg lager til et festmåltid og vi feirer det, lager også en mai-stang inne med blomster så alle får være med å pynte den.

Mai-stangen er et annet hellig objekt knyttet til ritualer denne dagen. Mai-stangen representerte kongens fallos, den ble plantet dypt nedi jorden for å iverksette vekst og fruktbarhet. Man pynter den med bånd, bjeller og blomster, holder i hvert sitt fargerikt bånd som springer ut fra toppen av stangen og danser rundt i ring.

Jeg elsker rosevann, lukten av det, og dermed legger jeg ved oppskriften her:

Essensen av friske roser i vann inviterer de magiske energiene til både sensualitet og den universelle kjærligheten inn i livet ditt. Et rose-bad var engang sett på som den ultimate luksus og legender forteller om hvordan et slikt bad både ivaretar skjønnhet og bremser aldringsprosessen.

Du trenger:

Vann
Roseblader
Noen dråper roseolje

Slik gjør du:

Kok opp vannet med rosebladene til kokepunktet.
Skru av platen, legg på lokket og la det stå i 30 minutter.
Ha rosevannet oppi flasker og tilsett litt olje om du har lyst.

 

Jeg syns det er vakkert å ta en bolle fylle i litt rosevann og så legge avklippede roser på toppen som dekorasjon, lukter godt og det er vakkert og se på. Moder jord har gitt oss mye vakkert.

 

Ønsker deg en fantastisk Beltane enten du feirer den eller ikke, uansett er det vår og jeg håper denne måneden gir deg glede og medgang. En ny start.

 

Klem Jannike.

 

Relatert bilde