06/23/2024

Pynte for seg selv og seg selv

Ja, nå tror du at jeg har blitt gal. Hva mener hun nå? Pynte for seg selv og seg selv?

Det er mange av oss som bor alene, vi lever alene og tilbringer mye tid alene. Det er like viktig å pynte hjemme, ha det hyggelig og fint selv om det ikke er en sjel der.

Hvorfor? For din egen skyld! Det gir deg mer energi, positive følelser og en nyter synet av levende lys, blomster og et ryddig hjem.

Det samme gjelder det å ta vare på seg selv. Personlig jobber jeg hjemmefra. Det betyr IKKE at jeg står opp og rusler på kontoret i nattkjole eller joggedress. Jeg står opp, tar en dusj, sminker meg og kler meg akkurat som om jeg skulle gå ut på jobb.

Potter, Planter, Kaktus, Saftige, Sokkel, Vinduet, Hage

Det høres merkelig ut kanskje, men jeg får mer selvfølelse av det, jeg føler at jeg er mer effektiv og jeg føler meg mye mer vel.

Jeg blir gladere.

På kontoret har jeg blomster, levende lys og alltid en diger kopp med kaffe eller te. Jeg KOSER meg.

Det psykiske i det hele er det som er viktig!

Har du fri og er alene hjemme:

30 ting du kan gjøre alene hjemme:

 • Rydde steder man aldri rydder. Du vet med en gang hvor jeg mener! Jepp, den dumme skuffen man aldri orker å organisere, boden, roterommet, den ene hyllen i skapet som alltid er kaotisk.
 • Ta litt ekstra vare på deg selv, og nyte litt selvpleie. Jeg vet hvertfall med meg selv at jeg har så mange masker osv liggende, men jeg får jo aldri tid til å bruke dem.
 • Samme med hårkur, hvem søren har tid til å sitte med gugge i håret i 30 minutter – vel det har vi alle sammen nå.
 • Ringe en venn. Nå er vi alle i samme situasjon, perfekt tid for å skravle litt.
 • Facetime med noen du ikke har snakket med på evigheter. Kanskje noen som bor i et annet land?
 • Lag noe digg mat som tar tid å lage, som du aldri orker å bruke tid på i hverdagen. Bruk tid på å google litt rundt, og finn 5 oppskrifter du har lyst å teste ut.
 • Vaske ut av kjøleskapet
 • Ut på tur, finn en trapp og kjør trappetrening.
 • Rense slukene – grusomt ekkelt, men nødvendig! Like greit å bare få det gjort.
 • Brette alle plastikkposene dine i små trekanter. Så tar de minimalt md plass, og du kan enkelt slenge med deg en i lommen neste gang du skal handle, så slipper du å kjøpe nye hele tiden.
 • Lag deg nye spillelister på Spotify, med ulike Moods. For eksempel en som heter noe med chill / relax / kos, en som er power / trening og en som er happy / feel good. Trenger du inspirasjon? Alle mine spillelister ligger åpne og tilgjengelige, så søk gjerne opp Maren Erdvik og ta for deg. Kanskje finner du noe nytt du liker.
 • Reorganisere skapene dine, lage nye systemer, små bokser med merkelapper på. SÅ tilfredstillende og pent!
 • Gå gjennom hele klesskapet og se hva du ikke trenger lenger, hva du kan gi bort osv
 • Skrive en takknemlighetsliste over alt du er takknemlig for i hverdagen, som du nå ikke har den samme muligheten til å benytte deg da. Bevisstgjøring og takknemlighet over ting vi vanligvis tar forgitt er viktig.
 • Lese deg opp på et tema du har hatt lyst å lære mer om, men aldri prioriterer å ta tak i.
 • Er du interresert i foto og bilder? Lær deg presets, lag dine egne, eller sjekk ut mine. Foto er SÅ gøy med ulike bildefiltere. Nå har jeg 40% rabatt på mine pre-sets.
 • Klikk deg inn på YouTube, der kan du finne så enormt mye gøy! Alt fra underholdning, humor, musikk, nye praktiske ting du kan lære deg, ja faktisk alt mellom himmel og jord. Jeg holder på å lære meg video-redigering via YouTube, genialt!!
 • Strikking! Ååå kjedelig tenker du, jepp det tenker jeg og! MEN tenk så vilt gøy om man kunne lært seg det da, og faktisk likt det. Da har man jo søren meg alltid noe å gjøre da. Tenk så stas å gå rundt i den lekre ullgenseren og vite at du har strikket den selv.
 • Øve på fysiske ting du ikke er god på. For eksempel stå på hode, stå på hender, tøying, stå i bro osv. Jeg driver å bygger opp md sofaputer og øver på handstand pushups her. Artig!!!
 • Bake surdeigsbrød. Det tar tid, og det er jo det vi har så mye av nå.
 • Lytt til podcast, det finne så mange gode! Noen av de jeg liker best: Friminutt, Åpen Journal, Jan Thomas og Einar blir venner, Harm og Hegseth, Sånn er du, Topp 3, Synnøve og Vanessa, B-laget, Casa The kaos, tvillingterapi med vita og Wanda, Tusvik og Tønne, Lørdagsrådet, Janka og Marte, treninsgpodden, Lindomo og co, Marthe og Isabel, Fag og feminin, Triana og gutta, og Bagateller. Bare for å nevne et par liksom. hehe
 • Male en vegg hjemme, eller ommøblere litt. Gjøre noe nytt i heimen!
 • Gå eller jogg en lang god tur i frisk luft. Hold deg langt unna folk, så er tur helt innafor.
 • Binge serier med verdens beste samvittighet.
 • HJEMMETRENING – dere visste jeg kom til å si det! Jeg elsker jo hjemmetrening, men helt ærlig så skjønner jeg så godt om du er litt lei av det ordet. Jeg er lei selv jeg!! Men prøv å blokker ut litt av alt det maset om hjemmetrening på sosial medier og bare fokuser på deg og ditt. Finn 5-6 økter du liker, og kos deg med det. Jeg har lagt 19 økter jeg digger under et høydepunkt på instagrammen min. Velg deg ut noen der du vil prøve for eksempel. Husk at alt er bedre enn ingenting, og noen dager uten trening gjør overhode ingenting!!!
 • Bake noe skikkelig godt, kanskje noe litt mer spenstig enn vanlige boller, som du aldri har prøvd før. Google is your friend.
 • Prøv å lek personlig trener for deg selv, og sett opp din egen treningsplan som du kan teste når treningssenterne åpner igjen.
 • Organiser telefonen din! Gå gjennom alt av appen, hva bruker du, hva bruker du ikke, slett og lag system. Gå gjerne gjennom bildene dine også, slett det du ikke trenger.
 • Hvis du er som meg, som elsker actionfylt trening, så kanskje det er tid for å prøve noe annet. Test ut Yoga, Pilates eller meditasjon. Det ligger så mye bra ut. Igjen, kom deg inn på YouTube og prøv deg frem.
 • Øv deg litt på å kjede deg. Mest sannsynlig vil du komme i en periode igjen hvor det er så hektisk at du har mest lyst å legge deg ned å gråte, da angrer du kanskje at du ikke slappet mer av og faktisk utnyttet det at du var hjemme i noen uker, uten mulighet for å gjøre så alt for mye.

Nyt livet med deg selv, så kommer du også til å nyte livet med andre <3

Bok, Lesing, Les, Avslapning, Avslappende, Hjem, Jente

Klemmer fra Jannike og husk – jeg er her for deg 🙂