06/25/2024

SØVNLØS OG DRØMMER

Jeg vet det er mange som sliter med å sove. Det er tusen ulike grunner til det og jeg er ingen lege som skal komme med pekefingeren eller smarte råd. Det eneste jeg kan si er at vi er mange og trolig er det like mange grunner til at vi ikke sover.

Jeg har funnet en del løsninger som gjør at jeg klarer å hvile, slik at kroppen får ro. Meditasjon gjør også at jeg får fred i tankene en stund. Det musikk som hjelper og det er pusteøvelser. Jeg skal dele en video fra You Tube her som har vært til stor nytte for meg.

Meditasjon har jeg holdt på med i årevis. Det er også noe som alle kan gjøre. Alle trenger ikke være superflinke eller gå mange og lange kurs for å gjøre det.

Mange jeg snakker med sier at de rådene jeg har gitt de hjelper. Enkle triks for å gjøre natten mer levelig og at en orker dagen etter. Det som er slitsomt med søvnløse netter for meg er de gangene jeg ikke klarer å stoppe tankene. Jeg bruker å kalle de tanketroll eller monster. Alle små ting kan bli som store fjell av problemer når en er trøtt og begynner å tenke.

Kjenner du deg igjen ?

Når en snur og vrir seg desperat i sengen og ser på klokka. Jeg MÅ sove, nå er det bare så og så lang tid til jeg må opp..

Mitt råd er – STÅ OPP !

Gå ut fra soverommer, sett på musikk, ta frem en notatbok og skriv ned alt du er urolig for. Les det opp høyt slik at du tar makten vekk fra tankene. Ring noen om du kan – for det å si høyt det en er redd for hjelper. En sorg del er en halv sorg. Slik er det med problemer og tanker også.

Jeg var selv redd for å sove i mange år fordi da kom marerittene. Alt jeg ikke orket å tenke på om dagen kom snikende om natten. Jeg begynte å skrive en «nattbok». Det er som en dagbok bare at jeg skriver ned drømmer både de fine og de som skremmer meg. Det jeg i tillegg gjør er at når jeg ikke klarer å sove så skriver jeg i den da også. Det gjør at jeg får natten til å bli noe kreativt og noe som hjelper meg i hverdagen.

Jeg har studert psykologi og drømmer er noe av det viktigste vi har. Det fine er at en kan også «drømme» når en mediterer, nå jeg skriver ned de også.

Mitt råd til deg er skriv ned alle tanker, drömmer og det du er redd for, ha boken klar når du ringer meg så skal jeg hjelpe deg og tyde de. Jeg kan love at du bärer på en gullgruve av informasjon du kan bruke både til å sove bedre og få svar du kan bruke i hverdagen <3

Klem Jannike