06/23/2024

Hunder og andre dyr

Det er mange av dere som har kommentert min lille samboer som innimellom bjeffer litt når vi prater og har bedt meg om et bilde av han. Jeg er som hekser flest jeg har katter, hund og fugler, dyr er en del av livet mitt som gir glede og ro.

Kjæledyr er en fantastisk måte å forbedre både humør og helse. Forskning viser at mennesker med kjæledyr er mindre utsatt for blant annet depresjon og stress.

Dette har noe med at kjæledyr kan være en god venn som alltid har et ledig øre og som aldri dømmer.

Kjæledyr trenger i tillegg oppmerksomhet og kjærlighet, så i stedet for å sette seg i sofaen og putre, kan du la deg distrahere fra en hektisk hverdag med to søte øyne som stjeler oppmerksomheten din.

FOTO: Pål Christensen

Skaffer du deg hund må du også regne med en del turer.

Alle de små daglige turene blir etter hvert god trening. Forskere har funnet at det er 34 prosent mer sannsynlig at hundeeiere oppnår anbefalt treningsmengden i løpet av uken sammenlignet med andre.

Så trenger du en unnskyldning for å komme deg ut? Skaff deg hund!

FOTO: Tommy Ellingsen

Mennesket er en rar skapning, og det er ikke alltid like lett bli klok på de rundt deg. Det er derimot litt lettere med kjæledyr, og en logrende hale vil raskt få deg til å glemme de sure trynene på folk du møter (ja, noen mennesker er jo greie da).

En studie har blant annet vist at folk med kjæledyr har høyere selvtillit, er mer pliktoppfyllende og tåler sosial avvisning bedre.

Så hvorfor ikke?

Ansvar er vanskelig for mange, og noen skyr ordet som pesten. Skaffer du deg kjæledyr vil du raskt finne ut hvor givende det kan være med ansvar.

Å være ansvarlig for et levende vesen vil hjelpe deg med å takle ansvar resten av livet.

Forskning viser at spesielt barn har god nytte av kjæledyr og ansvaret det medbringer, men også voksne kan lære verdien av gode rutiner og vaner fra kjæledyr-ansvar.

FOTO: Jarle Aasland

Det å eie et kjæledyr som er avhengig av deg for overlevelse, god helse og livsglede, kan uten tvil gjøre deg til en mer empatisk person.

Du må kanskje sette din egen komfort til side til fordel for kjæledyret ditt. Slik kan du bli en mer omtenksom person mot de rundt deg og verden vi lever i.

Resultatet er ifølge studiene at du blir mer oppmerksom på de rundt deg, takler ditt medmenneskelige ansvar bedre og stresser mindre hvis du har kjæledyr å tenke på.

. FOTO: Carina Johansen

Kjæledyr prater ikke med ord, men du lærer å lese kroppsspråk!

Du vil bli overrasket hvor mye denne egenskapen kan hjelpe deg i hverdagen.

Har du kontroll på hvordan dyr kommuniserer med kroppsspråk, kan du videreføre kunnskapen til menneskene rundt deg.

Ett eksempel er det mannlige kjønnet, som ofte reagerer likt uansett hund eller menneske. Dominerende menn vil av instinkt prøve å gjøre dem selv større og tøffere rundt andre menn.

En forståelse for dette kan hjelpe deg gjenkjenne forskjellige mennesketyper, noe som igjen kan hjelpe deg å imøtegå folk på best mulig måte.

Så hva venter du på? Bli ett bedre menneske med hjelp fra kjæledyret ditt!

FOTO: Fredrik Refvem

Her kommer han som du hører i telefonen med jevne mellomrom, min lille baby :

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Onsdagsklem fra din personlige venn, heks, spådame og medium Jannike:)

Gleder meg til vi prates igjen jeg!