06/21/2024

En helg for minner.

Mange har brukt denne helgen til å gå til kirkegården og tenne lys for sine kjære. De som er gått foran oss og forlatt denne verden. Det har vært en helg som nok har vært tung for mange.

Butikkene er fulle av julepynt og som vi vet er julen også en tid for savn og sorg. Ensomhet, lengsel og fortvilelse. En føler seg så uendelig alene når alle lever sine «perfekte» liv.

Jeg vet av erfaring hva det vil si å miste de man elsker høyest på denne jord, sorgarbeid er ikke noe som er over på en måned eller et år. Det finnes ingen tidsfrist på sorg. Den varer livet ut, men den den blir en del  av livene våre. Det å miste den man trodde man skulle bli gammel sammen med, barn, foreldre, søsken, venner alt er en smerte som er vanskelig å forstå.

 

 

For meg er sorgen en del av kjærligheten og jeg vet at mine er med meg, de lever i en annen dimmensjon, eller i himmelen om du vil det.

Jeg håper du har noen å prate med om dette og at du klarer å finne en glede og trøst i sorgen. Det kan når mørket slår inn over en og savnet drukner en, være hjelp i å prate med meg eller andre medium. Vi kan kontakte andre siden en del av oss, eller rett og slett lytte.

Dele med oss av råd og tips – men det viktigste være medmennesker. Jeg har arbeidet mye med sorgarbeid og kan gi deg konkrete råd og veiledning innen dette også. Det er like naturlig som å bli født, selv om døden er en motpol.

Jeg er her for deg og du kan dele tanker med meg. De blir her hos meg, for jeg vet av erfaring hvor vanskelig det er for enkelte å forstå den bunnløse sorgen og fortvilelsen denne tiden på året kan bære med seg. Høstmørket, julen og alt det bærer med seg vekker opp savenet som en fakkel som drar en mot tankenes land og sorgen enda mer og sterkere enn vanlig.

Lov meg at du tar vare på deg selv, du er ikke alene!

Vi er mange i samme båt og en sorg del er ikke en halv sorg alltid, men en sorg en klarer å sette ord på.

 

Klemmer fra Jannike.