06/25/2024

Vårens gleder og pollen

Våren er her og det for fult. Grønne marker, tær og blomster som fyller luften med alt fra pollen til duften av sommer.

Jeg er allergisk mot pollen, men jeg elsker uansett våren. Det å høre fuglene kvitre sine vakre melodier. Livet som vender tilbake.

Crocus, Flower, Blossom, Bloom, Yellow

Mange har mye verre plager av sin pollenallergi en det jeg har. Så jeg kurer min allergi hjemme uten medisiner. Jeg vet mange er skeptiske til det, men det skader ikke å prøve.

Det første jeg gjorde da jeg bestemte meg for å prøve uten medisiner var selvfølgelig å lese litt og det, og jeg pratet med min lege.

Det andre jeg gjorde var å kutte ut matvarer som kan gi en kryssreaksjon.

Mange pollenallergikere har kryssallergi med enkelte matvarer. Disse matvarene inneholder proteiner som likner på de i pollen, så dersom vi spiser dem kan immunsystemet vårt reagere på samme måte som mot pollen.
Matvarene mange med pollenallergi reagerer på er epler, gulrøtter, selleri, squah og tomater, så varm disse dersom du skal spise dem – varmen bryter nemlig ned proteinene du kan reagere på. Alternativt kan du kjøpe disse matvarene hermetisert. Enkelte pollenallergikere reagerer også på annen frukt.

Jeg drikker store mengder grønn te i tillegg. Jeg skal jo ikke si at jeg aldri merker av pollen, er tett i nesa og kan ha problemer med pusten. Det jeg merker er at symtomene ble lettere, jeg ble gladere og våren ble ikke så truende lenger. Jeg kunne glede meg over våren på en annen måte.

Så har du noen huskurer som letter pollenallergi, del gjerne i kommentarfeltet her. Jeg elsker å teste nye ting, få råd og tips.

God vår til alle <3

Girl, Brave, Bravery, Independence, Solo