06/23/2024

Wicca

Det er mange som har hørt om Wicca og det går mange rykter om hva vi hekser driver med. Her deler jeg en dokumentar du kan se på.

Jeg vil gjerne at en fjerner mytene om oss, vi er ikke farlige og vi er som vanlige mennesker. Vi elsker kanskje ikke dypere, men vi er mer klar over følelsene våre. Vi vet at vi alle er ett med alt.

Wicca er en tradisjonsbundet naturreligion som omhandler magi, heksekunst og tilbedelse av naturen.

Alle kan ikke kalle seg Wiccanere, men må innvies av en yppersteprestinne og en yppersteprest. Religionen ble konstruert på slutten av 1930-tallet av Gerald B. Gardner. Tradisjonelt blir hekser regnet for å ha spesielle evner, men de fleste mennesker som går inn i Wicca har ikke større evner innenfor klarsyn og magi enn en hvilken som helst annen person. I tillegg til å gå inn i et presteskap, blir de som innvies i Wicca også innviet som hekser. Religionen har en hovedgudinne og en hovedgud.

Utøverne av wicca har et verdensbilde hvor alt består av energi, og denne energien kan påvirkes av magi. Siden alt er energi, innebærer magi å kunne bevege denne energien. Det gjøres gjennom ritualer og bønner til gudinnen eller guden. Alle har negative og positive sider i seg, inkludert gudinnen og guden. Wicca innebærer også en tro på reinkarnasjon; kroppen reinkarneres i naturen, og sjelen i et nytt individ. Det finnes ingen klare regler innenfor wicca, men en leveregel er at man kan gjøre som man vil, så lenge det ikke skader andre.

Du kan ringe meg om du vil prate om wicca, eller trenger litt magi i livet. Jeg er også synsk så det gjør at jeg kan få gitt deg noen svar og råd som virker.

Klem fra Jannike.