07/23/2024

Fullmåne 2 september 2020

Nå er det fullmåne igjen og den kommer på morgensiden, så i natt er en magisk natt. Jeg kommer til å være inne slik at du kan få tak på meg for det er så uendelig sterke krafter i sving og da greit å ha «en heks» i nærheten 🙂

Jeg skriver på svensk/svorsk her fordi det var noen av mine kjære venner på linjen som ikke helt forsto forrige innlegget om fullmåne så til dere nordmenn, jeg VET dere forstår 🙂

Full Moon September 2018: Do Crime Rates Really Rise With a Full Moon?

Månen har alltid förknippats med kraftfull magi. I detta inlägg tittar vi på månens betydelse inom gammal folktro och de magiska konsterna.

Mycket mer magi har genom tiderna baserats på månen än på solen. Man observerade månens kretslopp på himlen. De första kalendrarna var baserade på månen. Månen tycks ju växa sig full och sedan tyna bort och dö från himlen för att sedan återfödas. Därför tänkte man att månen stod i korrespondens med alla livets kretslopp: årstider, regn, tidvatten, kvinnornas menstruationcykel, växtlivet och födelse och död. Månen sades få allt att växa och styrde över vätskorna inom kroppen och i den yttre världen. Den gav liv åt både växter, djur och människor. Man trodde att om en kvinna sov under månens strålar skulle hon bli befruktad av dem. De första mångudarna var manliga men månen har senare kommit att förknippas med kvinnlighet. (Nattblommande örter som vände sig mot månen sades vara bra mot kvinnosjukdomar.) Inom den kristna ikonografin jämförs ofta Jungfru Maria med månen.

Magiska egenskaper som att se in i framtiden styrs av månen.
Månen har en stor betydelse i magiska ritualer. Olika magiska ritualer och formler utfördes beroende på vilken fas månen befann sig i. Låt oss ta en titt på vad månens olika faser förknippas med:

Fullmåne: Också en bra tid för pengar, lycka och kärleksförtrollningar. Det är en bra tid för drömarbete och att be månen om råd eller uppfylla ens drömmar och önskningar. Det är också en bra tid att göra sig av med onda energier. Ett sätt är att skala nio citroner. Placera skalen i en skål med vatten och krama ur deras oljor samtidigt som man tänker sig att dess olja motar bort det onda. Sedan skrubba golven, fönstren och dörrknopparna och hälla citronoljan i sitt hus avlopp. Detta kan man upprepa flera fullmånar i rad. Fullmånen sägs gynna alla former av magi.

Vissa säger att månens inverkan kan göra folk galna och få dem att begå brott. Vissa påstår sig få ont på olika omotiverade ställen så fort det är fullmåne. Vissa förespråkar att anledningen till detta är att månen påverkar vattnet inom människor precis som den påverkar tidvatten. (Människan består till 72% av vatten! Wow!) Men det finns ingen forskning som bevisar att månen skulle påverka vattnet inom oss.

Vad tycker ni om månen? Känns det som att ni påverkas av månen?

Har ni testat månmagi? Jag kan hjälpa dig att göra månmagi och ritualer du kan göra hemma själv <3

Vi hörs i kväll eller i natt!

Kram från Jannike!

Noen raske linjer på norsk her også: Jeg vil også minne om at fullmånen for meg personlig fungerer som en kanal mellom meg og mitt indre og lysvesen/engler, så vil du ha budskap eller hjelp så ring meg. Du kan også legge igjen en kommentar her på bloggen om du vil det <3