06/21/2024

Romjul og hverdagens mange tanker

Håper alle har klart seg gjennom julen, enten den har vært med kos og familie. Alene og avslappet.

Eller som det er i mange hjem bråk, fyll og problemer.

Sorgen er vond for mange disse juledagene og alle problemer som er sopet under teppet kommer frem i dagen. 

Jeg var engang et menneske som likte julepynt, nisser og juletre. Jeg synes det er fint hos andre. Men her i vårt hjem så er det kun lys på altanen og ellers de lysene vi alltid har fremme, den eneste julepynten er en gammel og vakker spilledåse som jeg elsker, den står på et lysfat i stuen.

Hvorfor ?

Jeg har hatt en jobb i mange år som gjorde at jeg ofte jobbet i julen, og så ble det til at jeg lagde egne tradisjoner. Ja, jeg lager julemat og det er koselig, vi feirer, men ikke med pakker, juletre og det som mange forbinder med jul. For meg har det også blitt en solidarisk handling fordi mange ikke har det godt i julen, mange sørger, er triste og virkelig har det vondt i sjelen disse dagene. Så jeg har blitt en delvis antijule feirer.  Høres det trist ut ? Jeg kan love at hele året er det lys i hvert et hjørne her, lamper, lyslykter og lysslynger som gir stemning, ro og en behagelig atmosfære av fred. Det er bare at vi ikke feierer en A4 jul.

Julen er over og vi er inne i romjulen, mellomdagene før vi går over i det nye året.

Mange løper føttene av seg på salg, en del jobber og noen har ferie ennå. Jeg jobber litt, slapper av litt og tar hver dag som den kommer. Så snakker jeg jo med mange av dere i telefonen og vi ser på det som skal komme i 2018.

Mange som er urolige for både nyttårsaften at de blir sittende alene og har angst for at det vonde i 2017 følger med inn i 2018. Hva skjer neste år med jobb, penger, relasjoner, livet ?

Det er mange som ringer om dette nå og da ser jeg på det sammen med deg. Nyttårsaften for meg er en kveld med ettertanke og ser gjennom året som har gått. De gode tingene jeg vil ha med over til neste år og de tingene jeg ikke vil ha med og som jeg ønsker å endre på.

Jeg har dessuten dyr som er redde fyrverkeri, så jeg har ikke hjerte til å gå fra de.

Så her blir det god mat, kos med dyrene og jeg kommer til å være innlogget en del for vet denne kvelden også kan være hard for mange.

Den første nyttåraften uten en som man er glad i, sorg, savn og uro. Da er det godt å kunne ringe og prate med noen om dette. Blir det bedre ? Kommer det til å bli bra i 2018 ?

Kanskje du har søkt en ny jobb eller er bekymret for økonomi, forholdet ditt, barna eller om det kommer til å gå bra for barnebarna på skolen.

Du kan ha en person i livet som gjør hverdagene vanskelig og utfordrende. Kommer det til å bli bedre ?

Listen over spørsmål kan være uendelig.

Om jeg skal gi deg et godt råd så er det at du før du ringer setter deg ned, kanskje til og med i dag. Tenn et lys, en god kopp varm drikke. Penn og papir. Du skal lage lister. 

  1. Hva var godt i 2017 og gjorde meg glad.
  2. Hva var vanskelig i 2018 og gjorde året til et vanskelig år.
  3. Hva ønsker jeg for året som kommer og livet mitt.

Når du har skrevet disse listene så skriv ned det du ønsker svar på for året som kommer så ringer du til en av oss som er her og er innlogget. Du kan gå på hjemmesidene og lese litt om hver og en, hvilke redskaper de har og velger den du føler deg trygg på. Den som kan hjelpe akkurat deg med å få klare svar.

Du vet at når du ringer til meg og kanskje du føler jeg ikke er rett person, så er det lov å si det, ikke legg på men tast 9 så kommer du tilbake til hovedmenyen og kan velge en annen å prate med. Eller du kan spørre meg hvem jeg mener er rett for deg.

Vi konkurrerer ikke med hverandre her, vi hjelper hverandre for å hjelpe deg.

Så jeg blir ikke lei meg eller sur om du kanskje har lyst til å prate med en annen spådame eller spåmann.

Jeg hjelper deg heller å finne den av oss som er rett for deg.

Når dette er sagt så håper jeg du tar deg tid til å slappe litt av i dag, skriv ned noen lister, eller stikkord og tenk på det livet du ønsker deg, det finnes ingen grenser for ønsker og universet hører alle våre ønsker.  Du skal også vite at du aldri er helt alene, vi har alle beskyttere med oss og det er alltid noen å prate med på linjene her.

Ingenting er dumt å spørre om og ingen spørsmål er tabu, vi er mennesker alle som en.

Det gode med å prate med en av oss er at du kan være helt anonym. Det er ting som kan være vanskelig å prate med partneren, familien eller venner om. Jeg har sikkert sagt det før, men til og med vi som er mediale prater med andre mediale for å få hjelp, støtte og svar.

God romjulsklem fra meg til deg.