06/25/2024

Fullmåne i august 2020

3 august 2020 kl. 17:58, vender hele månens belyste side mot jorden slik at vi kan nyte fullmånen.

Månen har fire såkalte månefaser alt etter hvor den er plassert i forhold til solen og jorden. Fullmåne er en av månefasene. Ved fullmåne ligger jorden mellom månen og solen, og vender derfor hele sin belyste side mot oss.Med unntak av måneformørkelser vil månen alltid være belyst av solen i større eller mindre grad. Når vi har fullmåne er lyset tydeligst, mens det ved månefasen nymåne er svakest.

When Is the Next Full Moon? | 2020 Full Moon Dates and Names

Fullmåne er ikke et sjeldent fenomen, og derfor kan vi ofte se en fullmåne fra jorden.

Det tar 29,53059 dager for månen å gå gjennom sine fire faser. Det innebærer at vi har en fullmåne minst én ganger hver måned. Det er 384 000 kilometer til månen, men med vår kraftige kikkert kan du komme helt tett på Månens meteorkrater og fjellkjeder.

Canadians Will See the First Full Moon of the Decade – Find out ...

Skal du ut og se på fullmånen?

Hva syns du er vakkert med den?

Klem Jannike.