07/23/2024

Litt lykke hver dag

Livet er både glede og sorg, mørke og lys, sjokoladekake og leverpostei. Se med åpent sinn på de vanskelige tingene i livet ditt. Det vil gi deg en større tilfredshet enn å flykte fra dem. Si farvel til forestillingen om at det gode liv er uten sorg, tvil, lengsel, savn, sinne og kjedsomhet. Vi har hele følelsesspekteret.

Hverdagsglede er også å overgi seg til besvær og ubehag. Og gjennom det kan du nå fram til de fineste svar på spørsmålet om hva du egentlig lengter etter. Jeg tror ikke på at man bare skal dyrke gleden for å få mer hverdagsglede. Det kan gi helt skjeve forventninger og sammenligninger som er ute av proporsjoner. Det ligger en enorm lettelse i å overgi seg til livet slik det er, i stedet for livet som det burde være.

Slik gjør du det: Sjekk inn med «innsiden» din hver dag. Gi deg selv ro til å kjenne ordentlig etter hvordan du har det. Kanskje med en gang du har stått opp, eller kanskje mens du drikker morgenkaffen. Anerkjenn hvis du føler deg trist, og si for eksempel til deg selv: «Jeg er litt trist i dag.» Og begynn å oppdage at det ved siden av gleden også kan bo en flik av en sorg, og ved siden av sinnet bor også kjærligheten. Det er ikke enten – eller. Du kan ha en god dag, selv om du er lei av ting. Og du kan fint gjøre jobben din, selv om du lengter etter noe annet. Gi plass til alt, og oppdag hvordan livet utfolder seg.

Jeg leste dette i KK og syns det var så bra at jeg måtte bare dele det.

Det er så mange gode råd å få om lykke, livet og hverdager. Det er ikke LETT, angst og uro kan rive en i biter og da er det godt å ha noen å prate med. Finne ut hva som skjer fremover og se lys i tunellen. Få noen tips til hva en kan gjøre for å få litt hverdagslykke.

Håper du tar godt vare på deg selv i høstlandet.

Klem Jannike.