06/25/2024

Kunsten å kose seg alene

Det å være alene er godt når en har valgt det selv, men tror alle kan vi føle ensomhet og ha mange tanker som ikke er gode. Derfor syns jeg kunsten å kose seg alene er viktig å lære.

Jeg har alltid likt meg i mitt eget selskap, selv om jeg i perioder er sosial. Det å være komfortabel i seg selv og sine egne tanker er for meg veldig viktig.

Jeg husker da jeg vokste opp så kunne en klage på at ting var kjedelig og det ikke var noe å finne på. Da husker jeg bestemor ba meg engang lage en liste over de tingene jeg liker å gjøre alene og hvordan de får meg til å føle.

Det ble lese, høre på musikk, leke med hunden, gå tur, tegne – ja dere vet de vanlige tingene.

Ettersom årene har gått så har jeg fortsatt med alenelistene mine, jeg fyller på med ting jeg liker å gjøre og minner meg selv på at uansett hvor en er i livet så skal en finne på ting som gjør en glad, og at det å være alene kan være en god ting, en må bare tenke gjennom det slik at en ikke tror det er noe galt med de følelsene og tankene en har og sammenligne seg selv med andre.

Så i helgen, lag deg en liten liste og bruk tid alene og ha det koselig sammen med deg selv 🙂

Jannike

https://www.youtube.com/watch?v=A-sfd1J8yX4