06/23/2024

Høsten og mørket

Det er godt inne i den årstiden mange elsker og mange ikke liker. Høsten, mørket og snart, snart vinter.

Det å gå fra en årstid til en annen er en overgang både ute i naturen og inne i oss selv. Personlig og mange med meg sliter litt med overgangen til mørkere tider. Mange elsker disse kveldene med lys og kos. Det gjør jeg også, men hånd i hånd med lange kvelder med stearinlys og kos går tidlige mørke morgner og kortere dager.

Det er der det jeg kaller «høstmonsteret» bor, tomhet, tanker, angst og totalt tomt for energi. Det er ikke alltid bare å «ta seg sammen» eller slenge innpå noen vitaminpiller alltid.

De utfordringene vi har i hverdagen ellers blir ofte kraftigere og mer klare i mørket. En er trøtt, angsten og uroen river i en.

Jeg prater med mange som sliter med dette, tanker på høsten, vinteren og jul. Ja, du leste rett JUL. Det har kommet julepynt i en del butikker allerede så en blir stående å tenker hva er dette ikke nok med at vi skal inn i høsten, men de vifter med julepynten allerede.

Her er mine tips for høsten:

  • Ha en fast døgnrytme uansett hvor hardt det føles.
  • Tenn lys og «kos», men ha på mer lamper hjemme og rett belysning når det er lesing, lekser eller jobb.
  • Aktivitet. Kjedelig kanskje, men å komme seg ut hjelper. Det er ikke mye en trenger å gjøre, men gå en tur ut og se på stjernehimmelen eller stormen og pust dypt tre ganger.
  • Før en liten dagbok over ting du har gjort og har lyst til å gjøre.
  • Sett deg opp et mål for denne perioden og ha en gulrot som venter i andre enden.
  • Snakk om problemene, angsten, funderingene og livet med noen som kan gi deg råd og se litt fremover (Dagens hint så du ikke glemmer å ringe meg 😉 )
  • Viktigst av alt – alt blir bedre uansett om en tror på det eller ikke!
45+ Autumn Quotes & Fall Quotes and Captions to Enchant and Deepen the  Soul! [Updated for 2020] in 2020 | Autumn quotes, Nature quotes  inspirational, Autumn quotes inspirational

Klem fra Jannike med tekopp og lys i bakgrunnen 🙂