06/23/2024

Fullmåne 4 november 2017

I morgen 4 november er det fullmåne igjen og det er bare å glede seg for oss som elsker månen!

Fra gammelt av var vi ivrige månedyrkere, vi levde etter månefasene. I det daglige virke tok folk hensyn til månefasene, enten det var snakk om giftemål eller såing av korn:

– Stigende måne (veien fra nymåne til fullmåne) var tiden for fysisk aktivitet og energisk produksjon.

– Avtagende måne (veien fra fullmåne til nymåne) var tiden for å roe ned og hente ny energi.

Den generelle ideen var at alt som skal vokse, bør innledes under en stigende måne, og alt som skal ta slutt, bør avsluttes under en avtagende måne. Også i middelalderens folkemedisin fulgte man disse reglene:

– Årelating skulle helst gjennomføres under fullmåne, da blodet fløt best. Mens liktorner, vorter og verketenner helst skulle fjernes under avtagende måne.

De fleste forskere er enige om at eventuelle sammenhenger mellom fullmåne og menneskers avvikende oppførsel ikke kan forklares med dagens vitenskap. Likevel sitter overtro og myter sterkt i menneskets bevissthet, og mange er overbevist om at månen har påvirkning på oss. Noen lever også den dag i dag i pakt med månefasene.

Innen astrologi er det vanlig å tillegge soltegnet stor vekt, mens man neglisjerer lunartegnet. I gammel tid ble månens posisjon ved fødselen holdt vel så viktig. Månen bestemmer psyken og følelseslivet, alle aspekter som er forbundet med høyre hjernehalvdel. Du kan lære deg selv og andre bedre å kjenne dersom du kjenner ditt lunartegn, og ved å følge med i hvordan du og dine nærmeste reagerer under forskjellige faser av sol og måne.

Åndelig sensitivitet er størst ved fullmåne og nymåne, derfor holdes religiøse og kulturelle høytider akkurat da. Mange velger også å legge fasten til disse tidene.

Kulturelle og religiøse ritualer ved fullmåne og nymåne omfatter ofte dans til rytmer, bålfester og trommereiser. Fullmånemeditasjon praktiseres i grupper eller individuelt. Vi siterer fra nettforumet Mystikkens Verden:

” Mennesker verden over mediterer nettopp under fullmånen. Det å delta i denne massive meditasjonen gjør godt for oss alle. Vi deltar og gir universell kjærlighet, som skal være med å høyne frekvensnivået og lege Moder Jord. Mennesker som har problemer med å meditere, kan nettopp ha utbytte av fullmånen. Sett deg i en behagelig stillling. La tankene fare. Tøm hodet for tanker. La din bevissthet bli en del av den kollektive bevissthet. Du er ett med altet. Helheten skal få lov til å fylle deg opp. Månen gir oss mulighet til å dykke ned i dypet i vår egen underbevissthet, der drømmer og fantasier bor. Fullmånen gir oss en ny begynnelse. Vi avslutter en syklus og starter en ny epoke. Ved å følge månens syklus, kan vi forstå mer om hvordan vi selv fungerer.”

Uansett hva du mener om månen og månefasene så er det alltid noe nytt å lære. Du kan kontakte meg eller andre medium og prate om dette. Har du kanskje opplevelser knyttet til månen eller hørt historier du vil dele så blir jeg glad om du deler de i kommentarfeltet. Jeg kan alltid lære noe nytt også.

Jeg ser meg selv som et barn av månen og en av mine favortitt sanger er denne:

God klem fra Jannike.