06/25/2024

ALLE HAR EN MEDIAL GAVE !

For en overskrift tenker du kanskje nå. Men jeg er seriøs og gjentar meg selv: Har du en medial gave? Jeg kan godt svare for deg – JA, det har du. Jeg tror alle mennesker har en eller annen medial gave enten de er klar over den eller ikke.

Jeg har tenkt mye på dette og lest mye om medialitet i ulike kulturer og religioner. Jeg vet jo selv at jeg har hatt min gave fra jeg ble født. Jeg har en familie som også har gaven. Jeg var heldig fordi i min familie var dette noe helt normalt, noe vi kunne prate om og var en helt vanlig del av livet.

Husker en gang da jeg var liten så noen lys som danset over hodet til min oldemor og klart jeg spurte hva det var. Hun var da en gammel dame på over 90 år. Vi satt inne på rommet hennes. Det var min farmor, hennes søster og min oldemor. Jeg husker hun strakte ut hånden og strøk meg over håret og sa med den gode røsten jeg elsket: «Jannike min, det er dødslysene, det betyr at jeg snart blir hentet hjem. Ser du hvor vakre de er? Du skal aldri være redd når du ser de, og du skal aldri være redd for å dø.»

Den ettermiddagen sovnet hun inn med et smil i det gode snille og rynkete ansiktet. Klart vi var triste og lei oss, sørget fordi hun var borte og reist fra oss.

Natten etter våknet jeg av at det satt noen på sengekanten min. Det var oldemor, hun hadde et vakkert lys rundt seg og så sa hun: «Jannike min, nå ser du. Det er ingenting å gråte over eller være redd. Jeg er alltid i dere og med dere selv om jeg nå får reise til det mange kaller himmelen. Husk å leve livet hver dag, gjør det beste og tro på det du ser både inne i deg og rundt deg. Slipp aldri den gaven det er selv om mange kanskje ler av den. Lov meg det!» Jeg lovet så klart det. og hun bøyde seg frem og kysset meg på pannen og borte var hun.

Det var mitt første møte med døden og etter det en død familiemedlem. Det har ikke vært den siste. Jeg har endt opp som en som mennekser om er alvorlig syke ber om skal være hos de når de dør. De sier det føles trygt og godt. Jeg er ofte med kjæledyr når de skal avlives også. Jeg tror noe av min gave er å roe ned mennesker når de er redde, la de se det vakre og åpne øynene mot det som finnes bak sorgen og døden.

Men medialitet er så enormt mye mer enn akkurat dette. Har du opplevd at du alltid kommer rett før eller etter en ulykke og alltid klarer deg ? Eller at du bare vet at noe skal skje og det skjer?

Mange tror at en filmfe eller heks ser slik ut: 

Jeg kan love jeg går ikke på kontoret slikt… Meg har dere jo sett bilde av. Jeg ser ut som hvem som helst. Vanlige klær og klart en fin kjole til fest som alle andre. Hekser i dag er vanlig mennesker som vi ikke brenner på bål lenger, men en kan oppleve at folk ler bak ryggen på en. Jeg ser det på min «konservative» daglige jobb. Jeg sier jeg er medial, og de lurer på om jeg ikke kan trylle ferdig ting eller få ting til å forsvinne hehe – men det beste er å le det bort.

Drømmer du veldig levende og vet at enten er dette et budskap ellers så er det noe som skal skje?

Kanskje du følerer du kommuniserer med dyr og kjenner en dragning mot naturen. Du er ikke redd for å være alene, du er ikke redd for det du ikke vet hva er. Du vil vite mer og tørster etter kunnskap om planter, urter og alt som er alternativt.

Kanskje noen sier at det er godt når du tar på de at det mildner smerten eller angsten.

Eller du vet hva et annet menneske føler uten at det har behøvd å si noe som helst om det.

Mediterer du?

Kankje du skriver ned drømmene dine og «leker med tarotkort» som så mange sier før de tørr å si at de legger tarotkort.

Som du ser av denne listen er det mange, mangen ting her som tilsier at mer eller mindre ALLE har en medial gave. Det kunne vært 100 ting til her som jeg ville kalt en medial gave.

Om du har lyst del din i kommenarfeltet. Du vet at ved å diskutere det, så åpner en porter til deler av seg som man har glemt gjennom hverdagens kaos av teknologi og støy.

Jeg hadde syns det var gøy om vi laget en tråd her og diskuterte. Det finnes ikke noe banalt eller tøysete. Jeg kan love jeg tar dette seriøst, for jeg tror virkelig på at alle er mediale.

Fant denne – denne var litt spennende:

Våre hjemmesider finner du her: 

www.synskonline.no

www.synskonline.se

www.synskonline.dk

www.spålive.se

www.spålive.no 

Her finner du informasjon om alle oss som arbeider her. Det er historier, kommentarer fra kunder og mye, mye mer.

Ta en tur innom sidene våre og se.

Vi er også på Facebook og på Instagram, det er alltid noe nytt og spennede du kan finne der.

Klem Jannike <3

Og husk: Du er aldri alene!